Exposities en SALE

Galerie Lijn 1 toont t/m 26 April in een duo expositie de werken van  kunstenaressen Yvon van Wordragen en Lincy Hoogveld.


De schilderijen van Lincy Hoogveld (Herveld) zijn mixed media werken die bijna organisch als een bas-reliëf op het doek gebeiteld werden, alleen ... ze werden geschilderd.

De kunstenares slaagt er in, met deze ogenschijnlijk zware materialen, lichtvoetige en frisse droomobjecten te toveren, waarbij de verwondering een onuitputbare bron van inspiratie blijkt te zijn.


De beelden van Yvon van Wordragen (Velp) zijn een begrip in kunstminnend Nederland (en daarbuiten). “Wat is er mooier dan dat wat je in je hoofd hebt om te kunnen zetten naar een tastbaar resultaat. Ik word heel gelukkig van de momenten dat alles samen valt en hoofd, hart en handen als één geheel functioneren, een leeg hoofd en volop ruimte om mee te gaan in de flow.”

De schilderijen van Lincy Hoogveld (Herveld, Nederland) zijn mixed media werken die bijna organisch als een bas-reliëf op het doek gebeiteld werden, alleen ... ze werden geschilderd. 

De kunstenares slaagt er in, met deze ogenschijnlijk zware materialen, lichtvoetige en frisse droomobjecten te toveren, waarbij de verwondering een onuitputbare bron van inspiratie blijkt te zijn. 

De personages die ze schildert zijn warme idyllische figuren, gestileerd en tot hun essentie herleid, maar voorzien van een aantal - veelal ronde en somptueuze - attributen die hen een dromerig bijna feeëriek voorkomen geven. Een felle kleurentoets zorgt ervoor dat deze figuren geen statische standbeelden zijn maar voluit tot leven komen en emotie uitdragen. 

Waar de materie de personages boetseert tot aanraakbare individuen, creëren de kleuren een emotioneel palet dat zintuigenprikkelend de doeken een warme uitstraling geeft. Niettegenstaande ze vol energie zitten, blijven ze intimistisch eenvoudig, hoe complex de gelaagde opbouw van de werken ook moge zijn. 

Het is juist de combinatie van al deze factoren en het gebruik van de contrasterende technieken, die een uniek spanningsveld creëert en de verschillende elementen van uitdaging en intimiteit met elkaar in evenwicht brengt. Kracht, emotie, dromen, ... het zijn de parameters die Lincy gebruikt, en het vraagt van de kijker tijd en rust om deze intens in zich te laten opnemen.

"Mijn werk is een mix van foto’s/beelden die ik combineer op de computer en met verf bewerk. Mijn favoriete onderwerp is het vrouwelijk portret. De meeste portretten zijn samengesteld uit vier tot vijf verschillende gezichten, meestal van verschillende identiteit. Op mijn computer creëer ik een nieuw niet bestaand persoon. Naast deze gemanipuleerde portretten maak ik ook foto’s van modellen in mijn studio, samen met deze foto’s en beelden van oude muren, gescheurde posters en allerlei andere interessante onderwerpen creëer ik een nieuw beeld op mijn computer. Als het digitale beeld klaar is wordt het geprint om vervolgens te bewerken met verf. Het resultaat is een werk met veel dikke pasteuze verflagen. Op deze manier probeer ik het digitale beeld tastbaar te maken. Mijn werk gaat niet zo zeer over uitleg en concept het is een spel en gaat over het beeld zelf. Ik begin niet met een vooropgezet idee, maar door te kijken naar de verzamelde beelden en door deze te mixen ontstaat er langzaam een nieuw beeld".

Expositie "Modern Flower" van Nicole Laceur loopt tot 9 Februari 2020. Nicole is geboren in Arnhem in 1967. Afkomstig uit een artistieke familie groeide zij op tussen schilderijen en andere kunst. Na de mode-academie te hebben afgerond, woonde zij enige tijd in Parijs. Geïnspireerd door deze kunstzinnige omgeving bleek al snel dat zij zich aan het schilderen wilde wijden. Nicole schildert impressionistische olieverf schilderijen. Haar onderwerpen zijn heel divers.